Feedback

Jeugd - Najaarscompetitie 2018 (zondag)

In het kort

De inschrijving is inmiddels gesloten De indeling zal medio juni 2018 bekend worden gemaakt op deze pagina.

Het is weer mogelijk om je in te schrijven voor de Jeugd Najaarscompetitie 2018 op zondag.

Deze competitie is bedoeld voor kinderen die op de middelbare school zitten. (Voor jongere kinderen die Rood/Oranje/Groen spelen, is er een aparte inschrijving voor de Tenniskids Najaarscompetitie).

De Najaarscompetitie start zondag 16 september 2018. Er zijn zeven wedstrijddagen. Er wordt gespeeld vanaf 9.00 uur.

Tijdens de competitie spelen kinderen in teamverband op zeven zondagen tegen teams van andere verenigingen. Kinderen kunnen veel wedstrijdervaring opdoen tijdens de competitie en spelen samen met leeftijdsgenoten in een team.

De inschrijving (onderaan deze pagina) staat open t/m 1 juni 2018.

Voor welke competitie geef ik me op?

Je kunt kiezen tussen de categorie 11 t/m 14 jaar en 11 t/m 17 jaar. De indeling in de klasse is afhankelijk van alle speelsterktes van de kinderen.

Informatie over het indelen

In beginsel zullen we iedereen plaatsen in een team. De plaatsing vindt plaats door de trainers in overleg met de Jeugdcommissie.

Geef bij de inschrijving ook aan als je met je team van de voorjaarscompetitie wilt spelen.

Mocht je niet alle dagen kunnen, dan kan je je als reserve opgeven.

De Jeugdcommissie zal uiterlijk 15 juni 2018 de indeling bekendmaken. Voor vragen over de indeling kan je terecht bij onze hoofdtrainer Wim-Jaap van de Wiel.

Speeldata 2018

Spelers dienen beschikbaar te zijn op alle competitie- én inhaaldagen. Er wordt gespeeld vanaf 9.00 uur.

Competitiedag Speeldagen Inhaaldagen
Zondag

zo

16

sep

zo

23

sep

zo

30

sep

zo

07

okt

zo

14

okt

zo

21

okt

zo

28

okt

zo

04

nov

zo

11

nov

zo

18

nov

Competitiebijdrage

De competitiebijdrage voor alle jeugdteams is nul euro!

De regels

De afgelopen jaren zijn er onduidelijkheden geweest over de competitie. Hieronder zetten we daarom nog even een aantal regels op een rijtje:

  • Wanneer je je opgeeft voor de competitie betekent dit dat je alle dagen beschikbaar moet zijn. Ook de inhaaldagen zul je vrij moeten houden. Een andere sportactiviteit, een feestje, een uitje met familie: de competitie gaat altijd voor.
  • Mocht je niet alle dagen willen of kunnen en je toch een (aantal) keer wilt meespelen, kan je je als reserve opgeven. Kies dan hieronder in het formulier bij competitievoorkeur voor 'Reserve'.
  • Terugtrekking van een team (door terugtrekking van individuele spelers) kan de club op een forse geld­boete komen te staan. Afhankelijk van de redenen van terugtrekking kan dit op de individuele spelers verhaald worden.
  • Als het een keer regent, moeten de wedstrijddagen op de inhaaldagen ingehaald worden. Je team­genoten, je tegenstander en de competitieleiding rekenen op je, dus houd de competitiedagen vrij. Wanneer je een keer echt niet kan, regel je zelf een vervanger. Neem bij twijfel altijd contact op met de Jeugd­commissie.
  • De teams zijn zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de uitslagen aan de KNTLB via internet. De KNLTB geeft boetes aan verenigingen die te laat zijn met het doorgeven van de uitslagen, of wanneer een team bijvoorbeeld niet is komen opdagen. De boetes zijn voor rekening van de teams.
  • Ieder team heeft een aanvoerder. Deze wordt door de trainers in overleg met de Jeugdcommissie aangewezen.
  • De aanvoerder houdt de formulieren bij zich en zorgt ervoor dat de uitslagen op tijd ingevoerd worden. Omdat het voor de kinderen niet gemakkelijk is om deze taak op zich te nemen, verwachten we medewerking van de ouders. De ervaring leert dat wanneer de ouders van een team voorafgaande aan de competitie (tijdens de voorlichtingsavond competitie) met elkaar afspreken wie wat doet en wanneer, dat het goed verloopt.
  • We verwachten dat, wanneer je kind zich opgeeft voor de competitie, je als ouder ook je inspanning levert. Bijvoorbeeld aanwezig zijn tijdens wedstrijden, je team brengen naar een andere vereniging en/of uitslagen helpen invoeren op internet. Wanneer iedereen een bijdrage levert, kunnen we er met zijn allen voor zorgen dat de kinderen leuke wedstrijddagen tegemoet gaan.

Nog meer informatie?

Op de website van de KNLTB kun je meer informatie vinden over de competities. Ook kun je hier tijdens de competitie terecht voor recente uitslagen en standen.

Voor overige vragen kun je contact opnemen de competitieleider van de zondag­jeugdcompetitie: Enno Christan 030-2970029.