Feedback

Jeugd - Tenniskids Najaarscompetitie 2018

Aankondiging

De inschrijving is inmiddels gesloten.

De KNLTB organiseert in het najaar van 2018 weer een Tenniskids-competitie voor Rood/Oranje (World Tour) en voor Groen. Er wordt gespeeld op zondag.

De competitie is geschikt voor iedereen. Ook voor de kinderen, die net zijn begonnen. Het is heel zin vol om naast je training ook wedstrijden te spelen. De kinderen leren daar veel van. Het zijn wedstrijden, die je speelt tegen kinderen van andere clubs, maar wel hetzelfde niveau hebben.

De wedstrijden zullen plaatsvinden bij TC Domstad of op tennisverenigingen in de buurt. De wedstrijden starten zondagochtend om 9.00 uur. De ontvangende vereniging kan de aanvangstijden aanpassen. Op tenniskids.toernooi.nl worden de aanvangstijden tegen die tijd vermeld.

Voor Rood en Oranje wordt gespeeld op aangepaste banen en rode en oranje ballen. De wedstrijden worden gespeeld in teamverband. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen jongens, meisjes of gemengde teams.

Teams in Rood bestaan uit één tot zes spelers. Ze spelen wedstrijden met een puntentelling tot de zeven. Er wordt ongeveer 1,5 uur gespeeld. Hierin spelen ze veel wedstrijden.

Teams in Oranje bestaan uit twee tot zes spelers. Er wordt tot vier games (bij 3-3 beslissende game, geen tiebreak) gespeeld. De wedstrijden in Oranje duren ongeveer 2,5 uur.

Voor Groen bestaan de teams uit ten minste vier personen. Hier wordt ook geen onderscheid gemaakt tussen jongens, meisjes of gemengde teams. Er wordt met groene ballen, vier enkelspelen en twee dubbelspelen gespeeld. Er wordt gespeeld om twee gewonnen sets tot en met vier games (twee games verschil en tiebreak bij 4-4) met het Beslissend Punt Systeem (BPS) en eventueel een beslissende tiebreak als derde set.

Meer informatie is te vinden op: tenniskids.nl.

Ieder team krijgt een teambegeleider aangewezen. Deze ouder zorgt er voor dat de ouders op de hoogte worden gehouden van de speeltijden, afmelding bij ziekte, wijzigingen en dergelijke. Dit gebeurt via een app-groep.

Informatie over wijze van indelen

De leeftijdgrenzen voor Rood, Oranje en Groen zijn adviesrichtlijnen. De teamindeling wordt gemaakt door de hoofdtrainer Wim-Jaap van der Wiel. Iedereen wordt op niveau ingedeeld. Weet je niet in welke kleur jouw kind ingeschreven moet worden, overleg even met desbetreffende trainer.

Competitiebijdrage

Voor alle jeugdteams wordt de competitiebijdrage betaald door de club.

Speeldata 2018

Competitiedag Speeldagen
Zondag

zo

09

sep

zo

16

sep

zo

23

sep

zo

30

sep

zo

07

okt

Hulp ouders

Voor de speeldagen van rood en oranje zijn we op zoek naar ouders, die met elkaar een ochtend willen helpen. Je kunt je aanmelden op het inschrijfformulier.

Voor vragen kun je altijd terecht bij de trainer of bij de JC. We hopen op veel aanmeldingen. Laten we er met elkaar een gezellige competitie van maken, want plezier staat voorop.