Jeugd - Tenniskids Voorjaarscompetitie 2020

Indeling

Jeugd - Tenniskids Voorjaarscompetitie 2020

In onderstand bestand vind je de indeling voor de Tenniskids Voorjaarscompetitie 2020 (Rood en Oranje).

Indeling Tenniskids Voorjaarscompetitie 2020

Speeldata 2020

De KNLTB heeft besloten de rode en oranje competitie in 2020 samen te laten vallen met de reguliere competitie. Dit betekent dat er acht speeldata zijn, verdeeld over twee periodes:

Periode 1

zo

29

mrt

zo

05

apr

ma

13

apr

zo

19

apr

Periode 2

zo

17

mei

zo

24

mei

ma

01

jun

zo

07

jun

Maandag 13 april is Tweede Paasdag; maandag 1 juni is Tweede Pinksterdag

Informatie

De KNLTB organiseert in het voorjaar van 2020 weer een Tenniskids-competitie voor Rood en Oranje. Er wordt gespeeld op zondag.

De competitie is geschikt voor iedereen. Ook voor kinderen die net zijn begonnen. Het is heel zinvol om naast je training ook wedstrijden te spelen. De kinderen leren daar veel van. Het zijn wedstrijden, die je speelt tegen kinderen van andere clubs, maar wel hetzelfde niveau hebben.

De wedstrijden zullen plaatsvinden bij TC Domstad of op tennisverenigingen in de buurt. De wedstrijden starten meestal rond 9.00 uur.

Voor Rood en Oranje wordt gespeeld op aangepaste banen en rode en oranje ballen. De wedstrijden worden gespeeld in teamverband. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen jongens, meisjes of gemengde teams.

Teams in Rood bestaan uit één tot zes spelers. Ze spelen wedstrijden met een puntentelling tot de zeven. Er wordt ongeveer één uur gespeeld. Hierin spelen ze veel wedstrijden.

Teams in Oranje bestaan uit twee tot zes spelers. Er wordt tot vier games (bij 3-3 beslissende game, geen tiebreak) gespeeld. De wedstrijden in Oranje duren ongeveer twee uur.

Meer informatie is te vinden op tenniskids.nl.

Ieder team krijgt een teambegeleider aangewezen. Deze ouder zorgt er voor dat de ouders op de hoogte worden gehouden van de speeltijden, afmelding bij ziekte, wijzigingen en dergelijke.