Jeugd - Voorjaarscompetitie 2020

Indeling

In onderstand bestand vind je de indeling voor de Jeugd Voorjaarscompetitie 2020 (Geel en Groen).

Indeling Jeugd Voorjaarscompetitie Geel (Junioren) 2020
Indeling Jeugd Voorjaarscompetitie Groen 2020

Speeldata 2020

Spelers dienen beschikbaar te zijn op alle competititie- én inhaaldagen.

Competitiedag Speeldagen Inhaaldagen
Zaterdag

za

04

apr

za

11

apr

za

18

apr

za

25

apr

za

09

mei

za

16

mei

za

23

mei

za

02

mei

do

21

mei

za

30

mei

Zondag

zo

05

apr

ma

13

apr

zo

19

apr

zo

26

apr

zo

10

mei

zo

17

mei

zo

24

mei

zo

03

mei

do

21

mei

ma

01

jun

Maandag 13 april is Tweede Paasdag
Donderdag 21 mei is Hemelvaartsdag
Maandag 1 juni is Tweede Pinksterdag

De regels

De afgelopen jaren zijn er onduidelijkheden geweest over de competitie. Hieronder zetten we daarom nog even een aantal regels op een rijtje:

  • Wanneer je je opgeeft voor de competitie betekent dit dat je alle dagen beschikbaar moet zijn. Ook de inhaaldagen zul je vrij moeten houden. Een andere sportactiviteit, een feestje, een uitje met familie: de competitie gaat altijd voor.
  • Mocht je niet alle dagen willen of kunnen en je toch een (aantal) keer wilt meespelen, kan je je als reserve opgeven. Kies dan hieronder in het formulier bij competitievoorkeur voor 'Reserve'.
  • Terugtrekking van een team (door terugtrekking van individuele spelers) kan de club op een forse geld­boete komen te staan. Afhankelijk van de redenen van terugtrekking kan dit op de individuele spelers verhaald worden.
  • Als het een keer regent, moeten de wedstrijddagen op de inhaaldagen ingehaald worden. Je team­genoten, je tegenstander en de competitieleiding rekenen op je, dus houd de competitiedagen vrij. Wanneer je een keer echt niet kan, regel je zelf een vervanger. Neem bij twijfel altijd contact op met de Jeugd­commissie.
  • De teams zijn zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de uitslagen aan de KNTLB via internet. De KNLTB geeft boetes aan verenigingen die te laat zijn met het doorgeven van de uitslagen, of wanneer een team bijvoorbeeld niet is komen opdagen. De boetes zijn voor rekening van de teams.
  • Ieder team heeft een aanvoerder. Deze wordt door de trainers in overleg met de Jeugdcommissie aangewezen.
  • De aanvoerder houdt de formulieren bij zich en zorgt ervoor dat de uitslagen op tijd ingevoerd worden. Omdat het voor de kinderen niet gemakkelijk is om deze taak op zich te nemen, verwachten we medewerking van de ouders. De ervaring leert dat wanneer de ouders van een team voorafgaande aan de competitie (tijdens de voorlichtingsavond competitie) met elkaar afspreken wie wat doet en wanneer, dat het goed verloopt.
  • We verwachten dat, wanneer je kind zich opgeeft voor de competitie, je als ouder ook je inspanning levert. Bijvoorbeeld aanwezig zijn tijdens wedstrijden, je team brengen naar een andere vereniging en/of uitslagen helpen invoeren op internet. Wanneer iedereen een bijdrage levert, kunnen we er met zijn allen voor zorgen dat de kinderen leuke wedstrijddagen tegemoet gaan.

Nog meer informatie?

Op de website van de KNLTB kan je meer informatie vinden over de competities. Ook kan je hier tijdens de competitie terecht voor recente uitslagen en standen.

Voor overige vragen kun je een mail struren aan de Jeugdcommissie.