Feedback

Open Indoor Wintercompetitie 2018/2019

Algemeen

De Open Indoor Wintercompetitie 2018/2019 wordt gespeeld van 7 oktober 2018 t/m 17 maart 2019 in de blaashal van TC Domstad.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via toernooi.nl.

Iedere speler moet zich individueel inschrijven. Een koppel is compleet ingeschreven als beide spelers hebben betaald. Koppels hoeven niet bij dezelfde tennisvereniging lid te zijn.

Het inschrijfgeld bedraagt € 85,- per persoon. De inschrijving sluit op 9 september 2018.

Speeldata 2018/2019

Serie Speeldagen
Serie 1

zo

07

okt

zo

21

okt

zo

04

nov

zo

18

nov

zo

02

dec

zo

16

dec

zo

13

jan

zo

27

jan

zo

10

feb

zo

24

feb

zo

10

mrt

Serie 2

zo

14

okt

zo

28

okt

zo

11

nov

zo

25

nov

zo

09

dec

zo

06

jan

zo

20

jan

zo

03

feb

zo

17

feb

zo

03

mrt

zo

17

mrt

Indeling

De indeling is afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Mocht het aantal inschrijvingen niet overeenkomen met het aantal beschikbare plaatsen, dan hanteren wij de volgorde van tijd waarop koppels zijn ingeschreven.

Bij de inschrijving kan er een voorkeur voor een serie worden opgegeven, maar dit biedt geen garantie. We doen ons uiterste best hier rekening mee te houden.

Opzet competitie en spelregels

Je speelt in principe om de veertien dagen op zondag. Echter afhankelijk van de poulegrootte zal het gemiddelde aantal wedstrijden negen per koppel zijn.

Naarmate het aantal inschrijvingen stijgt is er minder ruimte in de hal om in te halen. We zijn dus genoodzaakt om de ''spelregels'' strak te hanteren, hoe jammer dit ook is.

Hoe werkt het?

 • Zodra de indeling bekend is, kan je je wedstrijdschema bekijken via deze pagina en in de TC Domstad-app.
 • Afhankelijk van de poulegrootte zijn er één of twee momenten waarop ingehaald kan worden. Banen om in te halen dienen van tevoren te worden gereserveerd bij de Blaashal-commissie. Ook als er een wedstrijd niet gespeeld wordt, dient dit te worden doorgegeven aan de Blaashal-commissie zodat de banen kunnen worden ingezet voor inhalen.
 • De starttijden van een wedstrijd worden gepland tussen 09:30 en 17:00.
 • Een wedstrijd duurt 1 uur en 30 minuten; dit is inclusief vijf minuten inspelen. De tijd houd je zelf in de gaten.
 • Je speelt in principe om twee gewonnen sets, maar de wedstrijd stopt na 1 uur 30 minuten. Ben je na 1 uur en 30 minuten spelen niet klaar met de sets dan geldt de game-stand zoals die is op het moment dat je stopt; alleen volledig gespeelde games tellen mee.
 • Voor een gewonnen set krijg je 2 punten; voor een afgebroken set (omdat de tijd om was) krijgt het koppel dat voor staat in games 1 punt; staat het gelijk in games dan krijgen beide koppels 1 punt.
 • Voer de stand bij voorkeur direct na de wedstrijd in via de TC Domstad-app, of als niemand de app beschikbaar heeft, spreek dan af wie de uitslag bij thuiskomst via de website invoert.
 • Je speelt met eigen tennisballen.
 • Deze competitie telt niet mee voor de KNLTB-rating.
 • Op de laatste speelzondag van beide series is er voor de nummers 1 en 2 een presentje en is een hapje en een drankje voor alle deelnemers na hun poulewedstrijd. Als een team niet aanwezig is, vervalt de prijs. Natuurlijk is hier een uitzondering op als dit van tevoren is doorgegeven aan de Blaashal-commissie.

Wat doe je bij verhindering?

 • Inhalen is mogelijk, bij hoge uitzondering. In geval van verhindering, ook in het geval van werk of vakantie, zoek je eerst een invaller van gelijke speelsterkte. Mocht er geen vervanger te vinden zijn, of bij een blessure of ziekte, kan er in het uiterste geval worden ingehaald. De tegenstander moet dan wel akkoord gaan.
 • Inhaalwedstrijden gaan via de mail aan de Blaashal-commissie zodat deze kan kijken welke tijd er vrij is.
 • Verzet je de wedstrijd minder dan een week vooraf, dan kan de tegenstander de partij als gewonnen opeisen (6-0 6-0). Kom je niet opdagen, dan heeft de tegenstander de wedstrijd gewonnen (6-0 6-0).
 • Een afspraak om een wedstrijd in te halen, dient minstens een week van tevoren te zijn gemaakt. Een wedstrijd dient uiterlijk een week na de oorspronkelijk geplande datum te zijn ingehaald of in ieder geval te zijn vastgelegd via de Blaashal-commissie. Alle wedstrijden moeten voor de laatste twee speeldagen zijn ingehaald. Op deze laatste twee speldagen kan er ook niet meer worden ingehaald. Hierop wordt geen uitzondering gemaakt.
 • Valt er een wedstrijd uit, dan graag doorgeven aan de Blaashal-commissie zodat de baan gebruikt kan worden voor inhaalwedstrijden.
 • De contactgegevens van je tegenstanders vind je in de TC Domstad-app of via de link Contactgegevens op je poulepagina op deze website.

Zie ook het privacy-statement in het reglement op toernooi.nl.

Vragen en problemen

Heb je nog vragen, stuur dan een mailtje aan de Blaashal-commissie, onder vermelding van je poule, speeldatum en serie.

Ondervind je problemen met de website of de TC Domstad-app (bijvoorbeeld bij het invoeren van uitslagen), meld dit dan via de feedback-icon rechts bovenaan deze pagina. We kunnen het dan verhelpen voordat ook andere deelnemers er last van hebben.